VÅR historia

1980 reser klädtillverkaren Paul Rydholm till Alaska för att fundera över framtiden. Han återvänder till Varberg med en ny vision: att utveckla världens mest slitstarka arbetskläder för världens mest krävande miljöer. Två år senare grundar han Taiga.

Stäng
Dra och släpp för att navigera i bilden
Tryck för att öppna och läsa mer Klicka för att öppna och läsa mer
Taiga story, background image

Sedan dess har Taigas ambition varit densamma. Det har tagit Taiga från en vision – till en position som en av världens ledande tillverkare av hållbara arbetskläder. Hela tiden med samarbete, kunskap, innovation och hållbarhet i centrum. 

1983 blev vi en av de första licensierade leverantörerna av Gore-Tex i Skandinavien. 1995 blev vi först i branschen med kvalitetscertifieringen ISO 9001 och 1997 lanserade vi det banbrytande barriärmaterialet TMB-block mot vätskeburen smitta, egenutvecklat för ambulanssjukvården tillsammans med W.L. Gore.

I nära samarbete med användarna, med stort fokus på kunskap, rätt material och en hållbarhet hos både plagg och produktion, fortsätter Taiga att bryta ny mark för funktionella arbetskläder i krävande miljöer, även 40 år senare.

Idag väljer några av världens mest utsatta yrkesgrupper som polarforskare, fjällräddare, ambulanspersonal och specialenheter inom militär och polis Taiga som leverantör. Helt i linje med Paul Rydholms vision – att utveckla världens mest hållbara arbetskläder för världens mest krävande miljöer.