Taiga årets företagare i Varberg 2020

Under årets digitala Varbergsgala prisades Taiga både som årets styrelse och årets företagare i Varberg.

-Vi blev verkligen överraskade och glada över det här priset, men också otroligt stolta. Det känns fantastiskt att bli uppmärksammade så här, ett fint kvitto på att vi alla på Taiga gör något riktigt bra, säger Taigas vd Ann Rydholm.

-Det är inte bara jag och Jonas som gör detta utan vi är ett stort gäng där alla är med och bidrar och gör ett bra jobb. På Taiga arbetar vi tillsammans och alla är delaktiga på något sätt. Den här utmärkelsen ser vi som en fjäder i hatten för våra medarbetare och en bekräftelse på att vi gör något bra tillsammans, fortsätter Ann Rydholm.

Priset som Årets företagare innebär också att Taiga kommer att delta i en nationell tävling som utser årets företagare i Sverige.

-Vi gör ju inte detta för att vinna priser utan för att leverera bra produkter. Att det uppmärksammas är ju väldigt roligt, säger Jonas Rydholm som äger Taiga.

-Det här handlar om något som vi jobbat väldigt länge med. Det är ju ett pris för vår vision och idé om att leverera bra kläder till dem som verkligen behöver det. Det är ju det vi brinner för och något som förhoppningsvis kan inspirera andra, fortsätter Jonas.

Taiga grundades 1982 av Jonas Rydholms pappa Paul Rydholm. De senaste åren har vi vuxit en hel del, mycket tack vare ökad export. Under föregående räkenskapsår omsatte Taiga drygt 120 miljoner kronor fördelat på de fyra branscherna Ambulance & Rescue, Nature & High Vis, Military och Law Enforcement.

-På huvudkontoret i Varberg arbetar ett 30-tal anställda men vi brukar säga att vi sysselsätter omkring 300 personer på olika fabriker runt om i Europa, förklarar Ann Rydholm.

Vad är det då som ligger bakom företagets framgångar?

-Jag tror att det viktigaste är att vi har trott på vår idé och att vi har jobbat på efter den, även när det har varit tufft. Sedan har vi alltid jobbat nära våra kunder och vi väljer sällan den enkla vägen utan det handlar om att hitta den bästa produkten. Här finns det helt enkelt inga genvägar, säger Jonas Rydholm.