Underställ i ull som både värmer och kyler

Vårt nya underställ Delwood är både värmande och temperaturreglerande och tröjan kan användas som första lager eller mellanlager. Den mjuka merionoullen känns skön mot huden och värmer när det är kallt och kyler när det varmt. Andra bra egenskaper är att ullen värmer även när den blir fuktig och att den är naturligt antibakteriell, vilket förhindrar dålig lukt.

Delwood Half Zip och Delwood Long Johns finns i både dam- och herrstorlekar. Svart färg i dam och svart eller oliv i herr. Tröjan har en ståkrage med kort dragkedja för ventilation och både byxan och tröjan har flatlock-sömmar för att undvika skav.

Materialet, som innehåller 97% ull och 3% elastan, är noga utvalt av våra produktutvecklare men även ur hållbarhetssynpunkt. Energin till material- och sömnadsproduktion kommer från solceller och allt restmaterial återvinns, vilket sänker koldioxid-värdet markant på de färdiga plaggen. Ulltyget är ekologiskt certifierat av GOTS och RWS (Responsible Wool Standard) vilket innebär att det uppfyller strikta miljömässiga och sociala standarder. Alla ullanläggningar ska uppfylla kraven om djurskydd och markförvaltning, för fårens välbefinnande och marken de betar på.

Delwood fick högsta betyg vid utprovningar kring en stor upphandling i Norge. Ett fantastiskt utlåtande från våra grannar i väst (som bär ull inpå kroppen sedan vaggan, sägs det).